Search

Subsidies

Als je isolatieglas met een andere isolatiemaatregel combineert, kun je een groot deel van de kosten vergoed krijgen. Voor isolatieglas geldt een minimale oppervlakte van 8 m2 en een maximaal oppervlakte van 45 m2. Wanneer je alleen isolatieglas neemt, kun je nu ook subsidie aanvragen. Check hier de subsidiemogelijkheden in jouw gemeente.

Een verlaging van de BTW
Omdat de overheid tegemoet wil komen aan particulieren die hun huis willen isoleren, is enkele jaren geleden de regeling van het lage BTW-tarief ingevoerd. Deze regeling is ook in 2024 van toepassing.

De regeling houdt in dat de arbeidskosten lager uitvallen door de toepassing van dit tarief voor de glaszetter. Het is dus niet zo dat je geld terugkrijgt; echter de arbeidskosten vallen op de factuur lager uit.

Dankzij de BTW-regeling hoef je over de arbeidsuren die gemoeid zijn met de plaatsing van glasisolatie niet het hoge tarief van 21% te betalen maar slechts 9%. Dat voordeel van 12% is meer dan redelijk bij de aanschaf van isolatieglas.

 
 
 

Voorwaarden HR++ glas subsidies
Alleen het aantal m2 op die oude ramen, panelen of deuren vervangen. Glas wat bijvoorbeeld is geplaatst in een raam waar eerder een gevel zat komt niet in aanmerking.

  • Voor de isolatiewaarde van het HR++ glas (U-waarde) is maximaal 1,2 W/m2K nodig.
  • Je mag maar één keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Als je bijvoorbeeld eerst subsidie hebt gekregen voor HR++ glas voor de benedenetage en voorgevel van uw woning en later subsidie aanvraagt voor HR++ glas voor de bovenetage en achtergevel, dan wordt de laatste aanvraag afgewezen. Je kunt dan beter voor alle glasmaatregelen die je binnen 24 maanden neemt subsidie aanvragen in één aanvraag. De aanvraag moet je dan wel binnen 24 maanden na installatie van de eerste glasmaatregel indienen.
  • Als je hebt geïnvesteerd in HR++ glas, Triple glas, isolerende panelen en deuren dan geldt dit als één maatregel. De oppervlaktes worden bij elkaar opgeteld in het aanvraagformulier om te bepalen of je aan de oppervlakte-eisen voldoet
  • Het minimaal geïsoleerde oppervlak bedraagt 8 m2. Het oppervlak van het HR++ glas telt hierin mee.
  • Als het geïsoleerde oppervlak, inclusief het HR++ glas, meer dan 45 m2 is dan brengen we het subsidiebedrag automatisch terug tot het maximale aantal van 45 m2 waarvoor je subsidie kunt krijgen. 

Benieuwd naar een prijsindicatie voor isolatieglas?

een overzicht van de glassinside producten

Search

LET OP...

Glass Inside vestiging  Westland is i.v.m. onderhoud aan de N211 op
za 23 maart & za 6 april gesloten