Glazen trappen

Extra heldere glazen trappen

Glass Inside is een interieurglas specialist die zich heeft gespecialiseerd in op maat gemaakte en bijzondere glazen toepassingen. Het idee en de wens van de klant staan hierbij centraal en dat levert vaak de mooiste projecten op, maar ook de grootste uitdagingen. Zo ook bij dit project. Drie extra heldere glazen trappen verbinden de verdiepingen met elkaar in een groot, nieuwbouw herenhuis. De duidelijke wens van de klant is veel licht en maximale transparantie in de inrichting. Voor de glazen trap vertaalt zich dat in glazen zijpanelen tot aan het plafond, geen zichtbare bevestiging en loodrecht boven elkaar geplaatste glazen trappen. Maar door een fout van de aannemer en de Nederlandse bouw-reglementen moesten er een paar compromissen gesloten worden.
Uitdagingen
De buitengevel van het herenhuis is al erg smaakvol te noemen door het respect dat het ontwerp heeft voor het straatbeeld waar het in geplaatst is. Van binnen is het huis van alle gemakken voorzien zoals bijvoorbeeld een lift. Verder is er zo min mogelijk belemmering van invallend daglicht en vindt men veel witte aspecten in het huis . Na zorgvuldige berekeningen en het doorspreken van de mogelijkheden en onmogelijkheden mocht Glass Inside de extra heldere glazen trap realiseren. Tijdens deze fase kwam alleen wel al een eerste uitdaging naar voren. De klant wilde graag de glazen zijpanelen tot aan het plafond, zonder railing langs de trap. Helaas mag dit niet volgens de bouw-reglementen. Er werd een compromis gesloten door volglazen balustrades te plaatsen langs de rechte trappen. De bovenste trap, met 2 bochten, zou wel tot aan het plafond een zijpaneel krijgen. Een volgende wens was dat de panelen en balustrades zonder zichtbare bevestiging geplaats werden. Aangezien dit voor de balustrades niet mogelijk was werd besloten afstandsadapters te gebruiken zonder zichtbare schroeven. Zo zou storende bevestiging tot een minimum beperkt blijven. Bovendien werden deze wit gepoedercoat om zo dezelfde uitstraling te krijgen als de stalen, witte trapboom waar de traptreden op geplaatst zouden worden. Toen de bouw ver genoeg gevorderd was voor de montage van de trap kwam er nog een nieuwe uitdaging om de hoek. Het trapgat op de bovenste verdieping versprong licht ten opzichte van de verdieping eronder door een fout van de aannemer. Hierdoor konden de trappen niet meer recht boven elkaar komen en kwam de minimale doorloophoogte van 2,40m niet meer goed uit . In samenwerking met de constructeur kon na vele berekeningen de trapboom zo worden aangepast dat ook dit probleem kon worden opgelost.
Zweven
Het resultaat is geweldig. Lopen op deze bijzondere trap is een belevenis geworden door het gevoel dat je zweeft. Wanneer je op de bovenste trap staat kijk je recht naar beneden naar de onderste verdieping, sensationeel! Alleen de hond van de eigenaren heeft erg moeten wennen aan gevoel van lopen op een volledig transparante ondergrond. De eerste dagen durfde hij de trap niet op. Gelukkig heeft hij uiteindelijk deze angst overwonnen en kan ook hij genieten van dit prachtige huis.
Toegepaste beglazing:
• Extra heldere traptreden. 101010.8
• Zijwandpanelen tot plafond, 66.2 gehard float
• Glaspanelen als balustrade, 88.4 gehard float. Verwerkt in wit gepoedercoate balustradeklemprofielen en in de glasadapters.
• Stalen trapbomen links en rechts is van 15mm dik staal. Gepoedercoat in witte RAL kleur

Projectinformatie:
Glas: Glass Inside Westland BV, Wateringen
Staalleverancier: Gijs Knol Constructie, De Lier
Constructeur: Seldenthuis Engineering, Leiden
Balustrade-klemprofielen en adapters: Storax, Zwijndrecht
.

Showrooms op afspraak geopend!

Vanaf heden mogen wij u weer, op afspraak, in onze showrooms ontvangen! 
Meer informatie
close-link
Click Me