Glaswanden gemeentehuis Westland

27.03.2017
|
0 Comments
|

Vele soorten glaswanden in het nieuwe gemeentehuis Westland

De bouw van het nieuwe gemeentehuis Westland is, sinds de start van de bouw in mei 2016, flink aan het vorderen. Het gemeentehuis is in 2 afzonderlijke gebouwen opgesplitst. Het gebouw aan de Laan van de Glazen Stad wordt het gemeentekantoor voor medewerkers. Bij oplevering zal dit gebouw 397 werkplekken tellen. Ook aan de Verdilaan krijgt het publieks- en bestuurscentrum, met de balie voor inwoners en ondernemers, steeds meer vorm.
In dit het politieke hart van de gemeente, waar ook de raadsvergaderingen en commissievergaderingen worden gehouden en de raadsfracties een plek krijgen, is Glass Inside inmiddels begonnen met het plaatsen van honderden meters aan glaswanden. Het gebouw beslaat met drie verdiepingen c.a. 5.280 m² aan oppervlakte. Deze ruimte zal praktisch moeten worden ingedeeld om de 130 werkplaatsen en vergaderzalen te kunnen huisvesten. Met oog voor de gestelde eisen op het gebied van duurzaamheid, transparantie en flexibiliteit, en natuurlijk omdat het mooi is, is voor de separatie van de ruimtes gekozen voor glazen wanden. Glass Inside Westland is trots de partij te zijn die dit werk gegund is. Naar ontwerp van Cepezed architecten realiseert Glass Inside Westland hier de komende maanden:
• De beglazing van de commissiekamers. Recht en gebogen glas met geluidwerende folie, glashoogte 3800 mm incl. dubbele deuren.
• De glaswanden en 2 deuren bij de receptie, geluidwerend uitgevoerd.
• De glaswanden voor de spreekkamers tot 3 meter hoogte met kaderdeuren, geluidwerend uitgevoerd.
• Doorvalveilig glaswanden op de 1e verdieping, 1010.4 gelaagd gehard glas met akoestische folie, 3 meter hoog.
• Een brandwerende glaspui met zijlicht en bovenlicht voor de raadzaal.
• De glaswanden voor de fractiekamers 1e verdieping, 3800 mm hoog geluidwerend glas en enkele kaderdeuren met elektrische sluitplaten .
• Een doorvalveilige glaswand van 4,3 meter hoog gebogen glas t.b.v.de B&W kamer. De wand wordt uitgevoerd in geluidwerend 25 mm gelaagd gehard veiligheidsglas en in gebogen stalen profielen gemonteerd.
• Een doorvalveilige rechte en gebogen, gelaagd geharde glaswand van 33 mm dikte en 4,3 meter hoog t.b.v. de Raadzaal.
Dankzij de goede samenwerking met hoofdaannemer Boele & van Eesteren en Cepezed architecten was Glass Inside Westland in staat om in een redelijk korte periode de detailleringen af te stemmen voor de complexe aansluit details. De realisatie van tientallen deuren in verschillende uitvoeringen en honderden meters aan stalen profielen en glaswanden in diverse samenstellingen wordt met vertrouwen uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Showrooms op afspraak geopend!

Vanaf heden mogen wij u weer, op afspraak, in onze showrooms ontvangen! 
Meer informatie
close-link
Click Me